Skip to content
Menu

Łączy nas pasja do gościnności

Niezapomniany czas odpoczynku zaczyna się tutaj.

Polityki prywatności i stosowania plików cookies

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest firma N&P INVEST Sp. z o.o. prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą HOTEL CONCORDIA Zachełmie 68 AB, 58-562 Podgórzyn, wpisaną do do rejestru przedsiębiorców pod numerem NIP 6412556081, zwana dalej „Hotelem”. Kontakt z Hotelem w sprawie ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem e-mail: recepcja@hotelconcordia.pl

  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych osobowych Hotel działa w oparciu o wewnętrzne procedury i zalecenia, zgodne z odpowiednimi aktami prawnymi w zakresie ochrony danych osobowych, a w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE.

  3. Dane osobowe pozyskujemy od Pana/Pani w procesie zmierzającym do zawarcia umowy lub od naszych partnerów z portali rezerwacyjnych, jeżeli Pan/Pani wyraziliście taką zgodę.
    Cele przetwarzania danych osobowych wraz z podstawami prawnymi:

    1. W celu dokonania wyceny usługi, rezerwacji usługi oraz wykonania usługi, jak również w przypadku zawierania innych umów związanych z profilem działalności, możemy przetwarzać takie dane osobowe, jak:

      • Imię i Nazwisko; 

      • Adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto); 

      • Numer telefonu; 

      • Adres e-mail; 

      • Dane Przedsiębiorstwa wraz z nr NIP (w przypadku wystawiania faktury VAT na przedsiębiorstwo); 

      • Nr rejestracyjny pojazdu należącego do Klienta (w przypadku korzystania z parkingu hotelowego); 

      • podstawowe dane konta bankowego do potwierdzenia przelewu; 

      • Nr dokumentu tożsamości/PESEL; 

      • Informacje dotyczące narodowości; 

      • Numer Twojej karty płatniczej i inne dane karty, jak również dane uwierzytelniające i inne dane dotyczące rozliczeń i rachunków, powiązane z rozliczeniami mobilnymi;

      • Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, jeżeli są one konieczne do wykonania umowy lub podjęcia czynności zmierzających do zawarcia umowy.

      • Dane dzieci takie jak imię, nazwisko, narodowość i data urodzenia zbierane są wyłącznie od ich rodziców lub opiekunów prawnych w celu ustalenia ich wieku i przysługujących im zniżek, oraz w celach statystycznych (obowiązek GUS i opłata miejscowa).

    2. W celu wystawienia faktury i spełnienia innych obowiązków wynikających z przepisów prawa podatkowego, takich jak np. przechowywanie dokumentacji księgowej przez 5 lat, przetwarzamy takie dane osobowe, jak:
      Imię i nazwisko; Firma; Adres zamieszkania lub adres siedziby; Numer NIP;
      Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, jeżeli takie przetwarzanie jest konieczne do wywiązania się przez Hotel z obowiązków wynikających z prawa;

    3. W celu zapewnienia bezpieczeństwa pracownikom i gościom Hotelu, zapobieganiu oszustwom, przetwarzamy takie dane osobowe, jak:
      Wizerunek twarzy pozyskany z monitoringu wizyjnego; Imię i nazwisko; Adres e-mail; Numer telefonu; Adres IP.
      Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, jeżeli tym sposobem Hotel realizuje swój prawnie uzasadniony interes (w tym przypadku interesem Hotelu jest zapewnienia wszelkim osobom przebywającym na terenie Hotelu bezpieczeństwa). Dane z monitoringu wizyjnego są usuwane maksymalnie po 30 dniach od daty ich rejestracji.

    4. W celu ustalenia reklamacji, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami przetwarzamy takie dane osobowe, jak
      Imię i nazwisko lub firmę; Adres zamieszkania; dokument tożsamości lub numer NIP; Adres e-mail; Adres IP.
      Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, jeżeli tym sposobem Hotel realizuje swój prawnie uzasadniony interes (w tym przypadku interesem Hotelu jest posiadanie danych osobowych, które pozwolą ustalić, dochodzić lub bronić się przed roszczeniami, w tym klientów i osób trzecich);

    5. W celu analitycznym, tj. badania i analizowania aktywności na stronie internetowej należącej do Hotelu, przetwarzamy takie dane osobowe, jak:
      Data i godzina odwiedzin strony; Rodzaj systemu operacyjnego; Przybliżona lokalizacja; Rodzaj przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony; Czas spędzony na stronie; Odwiedzane podstrony; Podstrona, gdzie wypełniono formularz kontaktowy.
      Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, jeżeli tym sposobem Administrator Danych Osobowych realizuje swój prawnie uzasadniony interes (w tym przypadku interesem Hotelu jest poznanie aktywności klientów na stronie internetowej);

    6. W celu administrowania stroną internetową przetwarzamy takie dane osobowe, jak
      Adres IP; Data i czas serwera; Informacje o przeglądarce internetowej; Informacje o systemie operacyjnym — dane te są zapisywane automatycznie w logach serwera, przy każdorazowym korzystaniu ze strony należącej do Hotelu. Administrowanie stroną internetową bez użycia serwera i bez tego automatycznego zapisu nie byłoby możliwe. Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, jeżeli tym sposobem Hotel realizuje swój prawnie uzasadniony interes (w tym przypadku interesem Hotelu jest administrowanie stroną internetową);

  4. Przy pierwszej wizycie na stronie hotelconcordia.pl użytkownik jest informowany o używaniu plików cookies. Pozostając na stronie użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies na stronie internetowej. Brak zmiany, po stronie użytkownika, ustawień przeglądarki, jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na użycie plików „cookies”.

  5. Instalacja plików „cookies” jest konieczna do prawidłowego świadczenia usług w Serwisie. W plikach „cookies” znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej, w szczególności tych wymagających autoryzacji. Użytkownik może w każdym czasie zmienić ustawienia swojej przeglądarki, w zakresie obsługi i zapisu plików cookies.

  6. Pliki „cookies” pod względem funkcjonalności dzielimy na:

    1. pliki konwersji, która pozwalają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży
    2. pliki trackowania (śledzenia), które w połączeniu z konwersjami pomagają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży
    3. pliki marketingowe, używane do personalizowania treści reklam i ich właściwego kierowania
    4. narzędzia analityczne, które pomagają poprawić komfort korzystania z witryny dzięki zrozumieniu, jak korzystają z niej użytkownicy
    5. pliki niezbędne, czyli fundamentalne dla podstawowej funkcjonalności strony Pliki cookie, które stosujemy, pozwalają nam rozwijać naszą stronę.
    6. pliki z funkcji społecznościowych, który umożliwia polubienie naszych profili społecznościowych
  7. Przysługuje Pani/Panu prawo do modyfikacji tych danych, żądania ich usunięcia oraz ograniczenia lub zaprzestania przetwarzania swoich danych osobowych w dowolnym momencie.
  8. Jeżeli uważa Pan/Pani, że Pana/Pani dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, może Pan/Pani wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Zapytaj

Jeśli ta strona nie zawiera informacji, które Państwa interesują prosimy zapoznać się z odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania dostępnymi na stronie FAQ lub zadać nam pytania korzystając z formularza.